Buiten Schilderwerk

De buitenkant van het huis krijgt veel te verduren van het weer: regen, wind en zon hebben allemaal negatieve invloed. Goed schilderwerk beschermt de buitenkant van je huis. Met name houtwerk moet goed onderhouden worden om de kwaliteit te behouden. Slecht onderhouden houtwerk kan gaan rotten en moet dan hersteld of zelfs volledig vervangen worden.

Daarnaast is goed schilderwerk natuurlijk ook belangrijk voor de uitstraling van je huis. Onderhoudsbedrijf Rots heeft goede ideeën over hoe kleurgebruik kan leiden tot een fris nieuw aangezicht van je huis.

Vanwege de weersinvloeden moet buitenschilderwerk vaker gedaan worden dan binnenschilderwerk. Als stelregel houdt Rots aan om eens in de 5 tot 10 jaar de buitenkant van het huis te laten schilderen. De locatie van het huis maakt natuurlijk veel uit. Huizen die meer beschut staan van wind en zon hebben minder te verduren.

Om er zeker van te zijn dat je buitenschilderwerk in goede staat verkeerd, adviseren we je altijd minimaal eenmaal per jaar je huis te inspecteren. Besteed vooral aandacht aan de buitenkozijnen (als ze van hout zijn). Zie je scheuren in het schilderwerk, of afgebladderde verf? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Binnen schilderwerk

Wanneer je kozijnen echt goed laat schilderen, gaan ze langer mee. Dat scheelt je op de lange termijn dus kosten. Het is een precies werkje en daarom kan ook niet iedereen dat zomaar even goed doen.  Maar het is zeker de moeite waard om één keer in de zeven jaar je kozijnen te laten schilderen door Onderhoudsbedrijf Rots . Daarmee verklein je de kans op een prijzige vervanging aanzienlijk.

Binnen schilderwerk

Een plafond schilderen is niet voor iedereen even makkelijk. Een schilder moet bij een dergelijke opdracht namelijk boven z’n macht schilderen en is dus een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Deuren lopen al snel schade op. Het hout werkt ten opzichte van de scharnieren en er wil ook nog wel eens een jas, sleutel of tas langs krassen. Het schilderen van een deur is daarom een nauwkeurig project waarbij goed op het type verf gelet moet worden dat gebruikt wordt en het aantal keer dat de deur geschilderd moet worden.